top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCristin Van Ooyen

Count your blessings.

De avonden zijn lang. En donker. Stille momenten. De keuzes die je kan maken zijn beperkt: geen avondje uit met vrienden, geen familiefeest, geen intieme diners buitenshuis, een leuke film, concert of cultureel event. De kerstboom stond al vroeg. Met heel veel lichtjes in. En toch .... we blijven op onze honger zitten.

Waar vind je nog voeding om dat knagende gevoel van gemis te stillen? Waar vind je de motivatie om zo nog even door te gaan?

We weten best wel wat we missen: contact met vrienden, verstrooiing, spontaan gelach in grote groep, verrassende smaken delen, samenkomen voor een nieuw project, groot of klein. Een spannende reis naar verre oorden. Dat kan nu niet. Maar wat hebben we dan nog wel?

Count your blessings.


Deze periode staan we traditioneel stil bij de dingen die er wél zijn: een mooie kaart van een vriend, een berichtje 'ik ben je niet vergeten' van een vriendin, een FaceTime met je zoon in het buitenland, een kus van ver van een kleinkind, een lekkere maaltijd, helemaal zelfgemaakt, helemaal voor jezelf. Een spannend boek, een aandoenlijke quote op internet...


Voedsel voor de ziel is opmerken in jezelf wat jou beroert: waar gaat je hart sneller van kloppen of word je net heel rustig van. Wat tovert een glimlach op je gezicht? Waarvan pink je een traan weg? Wanneer lijkt het dat de tijd heeft stilgestaan of net voorbijgevlogen is? Wanneer ben je niet meer bang?

De natuur buiten lijkt doods. Maar dat is slechts schijn. We weten dat er terug een lente volgt. Die lente is alleen mogelijk omdat er een rustperiode aan voorafgaat, een stille winter, een tijd van inkeer.

Wij maken deel uit van diezelfde natuur. Ook wij hebben die stilte, die periode van ingekeerd zijn nodig om daarna terug naar buiten te treden. Onze ziel - onze diepe aspiraties als je dit liever hoort - voedt zich in de winter, laaft zich aan de buitenstilte en vertaalt zich in stilstaan bij wat er werkelijk toe doet. Kijk om je heen en begin ze alvast te tellen, al die zegeningen, ook in jouw leven.


Tel wat je hebt, niet wat je mist.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page