top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCristin Van Ooyen

Lente (schoonmaak)?Nu het stormt op wereldvlak, is het goed om je aandacht te richten naar jouw thuis. Maak van je huis een veilige haven, een schuilplaats waar je je kan terugtrekken, een aangename cocon. Zorg voor een prikkelarme oase, en gun jezelf tijd en ruimte om even weg te zijn van de alarmerende berichten aangevoerd door media.

De lente is klassiek een tijd van opruimen, misschien is het tijd voor een lenteschoonmaak.

Daarom wil ik deze blog van 2 jaar geleden even opfrissen.

Lenteschoonmaak: een frisse start

Voel je de kriebels? Met het nieuwe licht van de lente, zien we onze woonomgeving ook in een nieuw licht. Een hele winter lang hebben we ons opgesloten en nu is het tijd voor verandering. Contact houden met je omgeving en een veilig nest creëren draagt enorm bij aan ons gevoel van welbevinden. Als je vanuit dit gevoel aan de lenteschoonmaak begint, wordt dit geen routine klus maar een mentale boost. Poetsen vraagt wel wat energie maar geeft ook energie en voldoening. Wat kan je hierbij helpen?

  1. heb er zin in: voor je start, ontwerp je een (bescheiden) plan van aanpak waardoor je je goesting ook gaat voeden. Zorg ook dat je al de benodigdheden om je plan tot uitvoering te brengen in huis hebt.

  2. maak het plezant: misschien kan je kind je helpen bij de kleine klusjes en maak je er een moeder/zoon of dochter moment van of zet je je favoriete muziek op, alles om het je zo aangenaam mogelijk te maken.

  3. maak er tijd voor: grote schoonmaak tussen de soep en de patatten gaat helaas niet. Best is er een dagje voor uit te trekken en geen andere zaken te plannen.

  4. geef lucht aan je huis, zet alle ramen en deuren open. Die lucht heb je nodig om inspiratie te vinden in je omgeving.

  5. Vergeet je planten niet: ook zij hebben nood aan aandacht en zorg, net als jij. En van blije planten worden we zelf ook blij.

  6. Beloon jezelf: dit vooruitzicht geeft je moed om er aan te beginnen. Maak een mooie wandeling en trakteer jezelf op een gezonde lunch en misschien een deugddoende massage. Hiervoor kan je natuurlijk bij mij terecht.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page