top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCristin Van Ooyen

Dag 7: vraag van de dag

Elke dag daag ik je uit om jezelf een uitdagende vraag te stellen.


Vandaag de laatste vraag van deze reeks: Wat deed ik als kind graag? Doe ik zoiets nu ook weleens?


Boekentip: Ikigai: de Japanse wijze om het doel van je leven te ontdekken - Ken Mogi

De Japanse cultuur fascineert me. Japanners gaan ervan uit dat alles bezield is: mensen, dieren, bomen, aarde, water, lucht, en zelfs gebruiksvoorwerpen. De schrijver is neurowetenschapper. Hij heeft het tot zijn taak gemaakt om het begrip IKIGAI: wat zoveel betekent als 'REDEN TOT LEVEN', bekend te maken bij niet Japanners.


Die reden tot leven is heel breed te nemen: het gaat erom dat je de kleine dingen in je leven weet te appreciëren, maar ook dat je achterhaalt wat voor jou een reden is om s'morgens uit je bed te komen. De vraag die ik hierboven stel kan je hierbij helpen. Als kind konden we helemaal opgaan in de dingen die we leuk vonden. Wat wij als kind graag deden kan een indicatie zijn wat ons passie is. Deze passie toelaten in je leven geeft ons een gevoel van vervulling. En daar gaat het over bij ikigai.


31 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


guylippens
guylippens
18 de abr. de 2021

Als kind ontwaakte ik altijd graag. Zodra ik mijn ogen open deed, was ik klaarwakker, blij en benieuwd welke onverwachte avonturen ik die dag zou meemaken. Dat is gelukkig onveranderd gebleven en ik ben elke morgen als ik wakker word, klaarwakker en dankbaar dat ik nog leef en weer een dag mag beleven.

Curtir
bottom of page